고발효 라거 양조용 SafBrew™ LD-20 출시
퍼멘티스는 그동안 알코올 함량과 칼로리가 낮아지는 추세를 모니터링해 왔으며, 지난 몇 년 동안 새로운 수요를 충족하기 위해 몇 가지 제품을 출시했다. 특별히 엄선된 효소, 특히 저온(12°C 이상)에 적합한 효소와 강한 라거 효모 변종 사이에 연관성이 있음을 발견하게 됐다. 다양한 발효 조건에서 결함 없이 기존 맛의 라거를 생산할 수 있도록 그 두 요소를 균형 잡힌 All-In-1™ 제품 안에 혼합한 SafBrew™ LD-20은 활성 건조효모 및 효소 혼합물로 세션 맥주를 포함한 저탄수화물* 드라이 라거 맥주 양조에 가장 적합한 제품이다.
Fermentis has been monitoring the lower alcohol and lower calorie trends for a while now and in the last few years, we released several products to meet the new demand. Fermentis identified a strong lager yeast strain in association with a carefully chosen enzyme, specifically one which performs well at low temperatures (above 12°C). We blended the two into a nicely balanced All-In-1™ product, producing fairly neutral lagers, with no defects, in many different fermentation conditions. This Active Dry Yeast and enzyme mix is perfect for lower carbohydrates* dry lager beers, including Session beers.
최근 소비자뿐만 아니라 양조사들 사이에서도 탄수화물과 당분 함량이 낮은 제품의 인기가 매우 높게 나타나고 있다. 이러한 시장 트렌드에 대응하기 위해 퍼멘티스는 기존 자사 SafBrew™ 생산라인에 신제품 SafBrew™ LD-20을 추가하게 되었다. SafBrew™ LD-20은 강력한 라거 효소의 변종과 정확하게 엄선된 효소를 결합해 탄수화물 함량이 낮은 전형적인 라거를 만드는데 도움을 준다.
퍼멘티스에는 저탄수화물(또는 저칼로리)의 맥주들을 위해 특별히 고안된 범위의 제품이 없었다. 물론, SafBrew™ HA-18 또는 DA-16을 사용하여 저칼로리 맥주를 만들 수 있지만 SafBrew™ LD-20은 저탄소 라거를 위해 특별히 설계된 최초의 효모 및 효소 혼합 제품이다.
Beverages with lower content in carbohydrates and sugars are very popular with consumers – and brewers. Recognizing this as a growing preference, Fermentis is responding by adding a new product to its SafBrew™ product line. New SafBrew™ LD-20 combines a strong lager yeast strain with a precisely selected enzyme to help brewers create typical lagers that are lower in carbohydrates.
In the case of lower carbohydrates (or lower calories), Fermentis didn’t have a product in the range designed specifically for these beers. Of course, one could achieve a lower calorie beer using SafBrew™ HA-18 or DA-16, but SafBrew™ LD-20 is our first yeast and enzyme mix designed specifically for lower carb* lagers.
대부분의 맥주는 쓴맛이나 산도에 상관없이 일반적으로 약간의 잔당(복합 탄수화물)을 함유하고 있다. SafBrew™ LD-20을 사용하면 제조하고자 하는 맥주 스타일에 따라 맥즙 안에 발효 가능한 당분의 양을 최대 20%까지 늘릴 수 있다. 즉, 완성된 맥주는 표준 효모 균주로 발효된 맥주보다 잔당(복합 탄수화물)을 최대 20% 적게 함유하게 된다.
SafBrew™ LD-20은 맛있는 세션 스타일의 "저탄수화물 라거*"를 만들 수 있는 새로우면서도 신뢰할 수 있는 제품으로 덱스트린과 같이 대부분의 효모만으로는 분해할 수 없는 다당류를 분해할 수 있다. 해당 제품에 함유된 당화효소(amyloglucosidase, AMG)는 모든 다당류를 처리하므로 당 함량의 최대 100%가 효모에 의해 발효될 수 있으며, 이를 통해 같은 맥즙에서도 더 드라이하고, 더 많은 알코올을 생산할 수 있게 된다. 또한 모든 당을 발효시킬 수 있기 때문에, 전체 탄수화물 함량 역시 크게 감소하게 된다.
Most beers, regardless of their potential bitterness or acidity, generally contain some residual sugars (complex carbohydrates). Depending on the specific beer they want to produce, SafBrew™ LD-20 enables brewers to increase the amount of fermentable sugar content in their wort by up to 20%, which means the finished beer will contain up to 20% less residual sugars (complex carbohydrates) than a beer fermented with a standard yeast strain.
SafBrew™ LD-20 gives brewers a new, reliable tool for creating delicious, “lower-carb*”, sessionable dry lagers. SafBrew™ LD-20 works by being able to break down complex sugars, including complex sugars like dextrins which most of yeasts alone can not do. The amyloglucosidase (AMG) in SafBrew™ LD-20 processes all complex sugars, so up to 100% of the sugar content can be fermented by the yeast. 100% attenuation produces a drier beer and stronger alcohol content when using the same wort. And of course, by fermenting all sugars, the result is a significant reduction in carbohydrates.
SafBrew™ LD-20의 활성 건조효모와 효소의 균형 잡힌 혼합은 낮은 온도(12°C / 53.6°F 이상)에서 가장 이상적으로 발효되며, 다양한 발효 조건에 의한 맛의 변화 없이 목 넘김이 좋고, 깔끔하면서도 청량감 있는 라거를 생산할 수 있다. 그리고 양조에 필요한 두 요소가 한 제품에 모두 들어있기 때문에 양조사가 두 번 피칭할 필요가 없으며, 양조사의 장비와 선호도에 따라 맥즙에 직접 피칭 할 수도 있다.
SafBrew™ LD-20은 효모와 효소의 혼합물인데 반해 SafLager™는 효모만 포함된 제품으로 SafBrew™ LD-20은 SafLager™에 비해 높은 피칭율을 보여준다. 그리고 해당제품에 엄선된 효소는 매우 낮은 온도에서 활성화되는데다 더 높은 발효율을 가능하게 하고, 드라이함을 증가시키기 위해 잔류 탄수화물을 더 낮게 또는 전혀 남기지 않게 합니다. 그리고 효모와 효소가 SafBrew™ LD-20 한 제품 안에 들어있기 때문에 더욱 편리하다.
The balanced blend of active dry yeast and enzyme in SafBrew™ LD-20 produces drinkable, clean, crisp and fairly neutral lagers, with no defects, in many different fermentation conditions, performing remarkably well at low temperatures (above 12° C / 53.6° F). And because both elements are present in one product, brewers are not required to pitch two times. In fact, brewers can pitch directly into the wort, depending on their equipment and preferences.
SafBrew™ LD-20 is a mix of yeast and enzymes, while the SafLager™ range is yeast only. SafBrew™ LD-20 has a higher pitching rate compared to a SafLager™ strain (because the product is a mix). And the carefully selected enzyme works at very low temperatures. The presence of the enzymes allows for higher attenuation, up to 100% conversion of sugar leaving lower or no residual carbs for increased dryness. And because the yeast and enzymes are all in one package of SafBrew™ LD-20, it’s more convenient.
에디터: 비어포스트 편집부
번역: 박원일 Wonil Park