퍼멘티스 SafAle W-68™ 건조효모 출시
점점 더 많은 양조자들이 특정 범위의 미묘한 풍미의 밀맥주를 양조하기 위해 노력하고 있다. 이에 퍼멘티스는 전형적인 독일 스타일을 강조하는데 이상적인 POF+ 효모를 출시했다. 세계적으로 유명한 독일 균주인 SafAle W-68™은 중간정도의 발효도와 페놀 풍미 및 과일 에스테르를 지닌 효모로 밀맥주를 양조하는데 쓰인다. 이 균주는 인기 있는 독일식 바이스 비어 스타일의 본질을 유지하면서도 특징을 강화한다. 그 결과로 독일식 밀 맥주에서 가장 원하는 독특한 향과 풍미, 바디감, 거품 유지력을 갖춘 밀맥주를 양조할 수 있다.
SafAle W-68™은 퍼멘티스의 SafAle™ WB-06 포트폴리오에 추가되어 양조자가 특정 스타일의 밀맥주를 만들고자 할 때 더 많은 선택권을 제공하게 된다. 양조자들은 효모 균주를 실험함으로써 독일식이나 벨기에식 또는 다른 스타일의 밀맥주를 양조할 수 있다. 실제로 이 균주들은 레시피와 제조 공정상의 변수에 따라 뚜렷하면서도 균형 잡힌 맛과 함께 관련된 맥주의 특성을 나타낸다.
SafAle W-68™은 E2U™ 인증 제품이기 때문에 양조자는 효모를 맥즙에 직접 피칭하거나 재수화할 수 있으며, 어느 쪽이든 동일한 결과를 얻을 수 있다. 이것은 퍼멘티스가 맥주 양조에 열정을 가진 사람들의 창의성과 생산을 지원하는 또 하나의 방법이기도 하다.
Q: '밀맥주'라는 용어는 무엇을 의미하나요?
A: 플랑드르어와 네덜란드어에서 Witbier는 "밀 맥주"와 "화이트 맥주"를 모두 의미합니다. 마찬가지로 독일어에서 "바이스(Weiss)"는 "흰색"을 의미하고 "바이젠(Weizen)"은 "밀"을 의미합니다.
이러한 언어적 연관성 때문에 모든 밀 맥주는 게르만어에 뿌리를 두고 있다는 이유로 "흰색"이거나 적어도 옅은 색이라고 생각할 수 있습니다. 하지만 둔켈바이젠(dunkelweizen)이라고도 알려진 독일식 둔켈 바이스비어(dunkel weissbier)처럼 일부 밀맥주 스타일은 눈에 띄게 색이 진할 수 있다는 점을 알아두는 것이 중요합니다.
그러므로 밀 맥주는 다양한 색상이 있을 수 있다는 점을 언급할 가치가 있습니다.
Q: 퍼멘티스의 신제품은 이러한 특정 스타일의 요구를 어떻게 충족시킬 수 있을까요?
퍼멘티스는 다양한 밀 맥주 스타일에 맞춘 두 가지 효모 균주를 개발했습니다. SafAle™ W-68™과 SafAle™ BW-20은 맥주의 본질을 보존하면서도 이러한 스타일의 고유한 특성을 강화하도록 설계되었습니다.
독일 바이헨슈테판의 유명한 독일 효모 균주인 SafAle W-68™은 전통적인 독일 스타일에 이상적입니다. 중간 정도의 발효도, 적당한 페놀 향, 두드러진 바나나 및 다양한 과일 향을 제공합니다.
Q: 다른 균주들이 SafAle™ WB-06을 어떻게 보완하나요?
A: SafAle™ WB-06은 실제로 퍼멘티스의 역사적인 효모 균주 제품군 중 일부입니다. 이 다용도 효모 균주는 적용 조건에 따라 바나나와 사과 향이 나는 뚜렷한 페놀 및 에스테르 프로파일을 포함하여 일반적으로 드라이한 피니시로 마무리되는 다양한 특성을 생성할 수 있습니다. 독일식 밀 맥주와 벨기에식 밀 맥주 모두에 적합하며, 종종 산미와 크리스피이 가미된 고발효된 드라이한 맥주를 만들어냅니다.
이것은 밀맥주용 효모 균주에 대한 간략한 개요이며, 세 가지 균주 중 어느 것을 사용해도 벨기에, 독일 또는 기타 독특한 밀 맥주 스타일을 만들 수 있으므로 양조자가 직접 실험해 보시기 바랍니다.
This Active Dry Yeast is ideal for balanced wheat-based beers with phenolic and fruity estery notes.
As more and more brewers strive to create wheat beers with a specific range of nuanced flavors, Fermentis is launching a POF+ yeast ideal for brewing the typical German styles in this category. SafAle W-68™, a world-renowned German strain, is selected for brewing wheat beers with moderate attenuation, medium phenolic flavors and fruity estery notes. It enhances the distinctive characteristics of popular German White styles while preserving their essence. This results in wheat beers with the distinct aroma, flavor, body and foam retention most desired in German-style wheat beers.
SafAle W-68™ joins SafAle™ WB-06 in the Fermentis portfolio to give brewers more choices in creating specific styles of wheat beers. Brewers are encouraged to experiment with both yeast strains to create exceptional German, Belgian, or other wheat beer styles. Indeed, those strains develop distinct balanced flavors and related beer characteristics; also depending on recipe and processing parameters.
Fermentis is dedicated to providing brewers with reliable, easy-to-use tools for creating delicious, flavorful beers. And because SafAle W-68™ is an E2U™ certified product, brewers can pitch the yeast directly into the wort, or choose to rehydrate it – enjoying the same results either way. It's one more way Fermentis supports the creativity and production of people who are passionate about the beers they brew.
Find out everything you need to know about this innovative fermentation solution by reading our questions & answers with the product R&D Manager, Philippe Janssens.
What does the term ‘wheat beer’ refer to?
In Flemish and Dutch, Witbier means both “wheat beer” and “white beer.” Similarly, in German, “Weisse” means “white,” and “Weizen” means “wheat.”
This linguistic link might lead one to think that all wheat beers are “white” or at least pale due to their common Germanic roots. However, it’s important to note that some wheat beer styles can be notably dark, such as the German Dunkels Weissbier, also known as Dunkelweizen.
So, it’s worth mentioning that wheat beers come in various colors.
How do Fermentis’ new products meet these specific styles needs?
Fermentis has developed two yeast strains tailored to the diverse world of wheat beer styles. SafAle™ W-68™ and SafAle™ BW-20 are engineered to enhance the distinctive characteristics of these styles while preserving their essence.
SafAle W-68™, a renowned German yeast strain from Weihenstephan, Germany, is ideal for traditional German styles. It offers medium attenuation, a moderate phenolic flavor, and prominent banana and tutti fruti notes.
How do these different strains complement SafAle™ WB-06?
Yes, SafAle™ WB-06 is indeed part of our historic yeast strain offerings. This versatile yeast strain can produce a range of characteristics depending on the conditions applied, including a pronounced phenolic and estery profile with notes of banana and apple, culminating in a typically dry finish. It is suitable for both German and Belgian style wheat beers, often producing highly attenuated, dry beers with a touch of acidity and crispness.
Please note that this is a simplified overview of our yeast strains for wheat-based beers, and we encourage brewers to experiment, as any of the three strains can be used to create exceptional Belgian, German, or other unique wheat beer styles.
About Fermentis
퍼멘티스는 양조자, 와인제조자 및 모든 발효음료 제조자를 위한 발효 솔루션 회사로 160여년간 효모 및 모든 응용분야의 글로벌 핵심 기업인 Lesaffere Group의 사업부다.
퍼멘티스의 모든 발효 제품은 세심한 생산 절차에 따라 독보적인 전문성으로 개발되어 최고의 미생물학적 순도와 최대의 발효 활성을 보장한다.
Fermentis, a company that creates fermentation solutions for brewers, winemakers and all producers of fermented beverages, is a business unit of Lesaffre Group, a global key player in yeast and all its applications for over 160 years. All fermentation products from Fermentis are developed with unsurpassed expertise under meticulous production procedures, which guarantees the highest microbiological purity and maximum fermentation activity.