Fermentis Innovation: The Superior Yeast Project at Algist Bruggeman
퍼멘티스는 품질과 혁신을 모든 활동의 핵심 가치로 삼고 제품 라인업의 지속적인 개선은 물론, 고객의 변화하는 요구에 맞춘 새로운 제품과 기술 개발에 전념하고 있다.
지난 20년 동안 우리는 발효 및 음료에 특화된 고품질 솔루션의 선도 기업으로 자리매김하기 위해 노력해왔다. 오늘날 전 세계의 양조가들은 퍼멘티스의 활성 건조 효모(Active Dry Yeast, ADY)를 신뢰하며, 수상 경력에 빛나는 맥주를 양조하고 있다.
2024년 실시된 한 독립 조사에서는 SafAle™과 SafLager™ 효모가 가장 높은 생존 세포 밀도와 가장 낮은 오염도를 기록한 것으로 나타났다. 이는 곧 퍼멘티스 제품이 시장에서 제공되는 가장 우수한 품질의 활성 건조 효모임을 의미한다.
At Fermentis, quality and innovation are the two driving forces behind everything we do. We’re dedicated to the continual improvement of our product selection, as well as the development of new products and technologies to meet our customers’ ever-changing needs and requirements.
For the past 20 years, we have worked hard to establish our position as the market leader of quality solutions for fermentation and beverage signature. Today, brewers across the globe trust Fermentis active dry yeast (ADY) to produce award-winning beers. In an independent survey conducted in 2024, Fermentis SafAle™ and SafLager™ yeast strains were found to have the highest viable cell density specs with the lowest contaminant limits, making them the highest quality ADY products available on the market.
“Superior Active Dry Beer Yeast 프로젝트는 대규모 투자였지만, 그만큼 값진 결과를 얻었습니다.
Algist Bruggeman의 새로운 시설과 새로운 패키징은 생산부터 효모의 투입에 이르는 전 과정에서 효모의 품질을 완벽하게 보호하도록 설계되었습니다.”
— Stéphane Meulemans, 퍼멘티스 총괄이사
“The Superior Active Dry Beer Yeast project was a big investment, and it’s paid off. Our new facility at Algist Bruggeman and our new packaging is designed in such a way as to protect the quality of our yeast from start to finish – from production to packaging to pitching.”
– Stéphane Meulemans, General Manager of Fermentis
활성 건조 맥주 효모의 기준을 높이다
Raising the Standard for Active Dry Beer Yeast
“이 프로젝트는 맥주 효모의 건조 포장 단계에 전적으로 집중하고 있다. 이 단계는 외부 오염 위험이 가장 높은 구간이죠.”
— Stéphane Meulemans, 퍼멘티스 총괄이사
그는 이어서 설명한다.
“우리의 새로운 시설은 생산 라인을 개별적으로 분리하고, 다른 방식으로 세척 및 밀폐할 수 있게 합니다. 완전히 새롭게 설계된 시스템을 통해 포장 라인을 독립적으로 관리할 수 있게 되었죠. 이 투자 덕분에 우리는 맥주 효모의 오염 가능성을 크게 줄일 수 있었습니다.”
퍼멘티스는 이러한 기준 제시를 통해, 전 세계 양조가들이 언제나 일관된 결과로 뛰어난 맥주를 양조할 수 있도록 신뢰할 수 있는 제품을 제공하고 있다.
“The project is entirely dedicated to brewer’s yeast in the dry packaging phase, which is where there is the highest risk of contaminants coming in,” explains Stéphane Meulemans, General Director Fermentis. “Our new facilities allow us to isolate production lines, close and clean them differently. We designed and installed a brand-new system that allows us to manage the packaging lines in a unique way. As a result of this investment, we have significantly reduced the possibility of foreign cells contaminating our brewing yeast.”
Raising the standard for active dry beer yeast means our customers can rely on Fermentis products to craft exceptional beers with consistent results now more than ever before.
Easy-To-Open Technology
Algist Bruggeman의 새로운 생산 및 포장 시설은, 우리의 활성 건조 효모(ADY)의 미생물학적 품질을 더욱 향상시킬 뿐만 아니라, 양조장에서 품질이 그대로 유지되도록 설계되었다.
새롭게 디자인된 효모 포장에는 이지 오픈(Easy-to-Open) 기술이 적용되었다. 이 혁신적인 설계는 크래프트 브루어들이 퍼멘티스 효모를 보다 빠르고 쉽게 투입할 수 있도록 도와주며, 동시에 오염 위험을 최소화한다.
The new production and packaging facilities at Algist Bruggeman were designed and built not only to further improve the microbiological quality of our ADY, but also to preserve this quality in breweries.
We’ve updated our new-look beer yeast packaging with easy-to-open technology. This innovation was designed to help craft brewers pitch Fermentis ADY quickly and easily, while simultaneously decreasing the possibility of contamination.
“효모 투입 단계는 양조 공정에서 매우 중요합니다. 멸균된 맥즙에 효모를 넣을 때는 항상 오염 위험이 존재하지만 퍼멘티스의 향상된 미생물학적 품질은 양조가들이 안심하고 사용할 수 있게 해줍니다. 오염 수준을 대폭 낮췄을 뿐 아니라, 효모를 보다 쉽고 안전하게 개봉하고 투입할 수 있는 새로운 도구도 함께 개발했습니다.”
— Anna Hild, 퍼멘티스 품질보증 매니저
“The pitching step is crucial in the brewing process,” says Anna Hild, Quality Assurance Manager at Fermentis. “There is always a doubt about contamination when adding yeast to the sterile wort. With our improved microbiological quality, we can reassure brewers that Fermentis active dry beer yeast poses no risk to fermentation. We’ve not only significantly reduced the contamination level but have also developed a new tool to help brewers open the packs and pitch the yeast in an easy and safe way.”
Algist Bruggeman에서 생산된 퍼멘티스의 500g 및 2.5kg 효모 제품에는 회색의 ‘이지 오픈(Easy to open)’ 스티커가 부착되어 있다. 또한 특허 받은 Percy™ 피어싱 장치(위 사진 참고)와 함께 사용하면, 양조가들이 효모를 투입할 때 보다 위생적이고 안전한 환경을 구현할 수 있다.
Each 500g and 2.5kg brick of Fermentis dry beer yeast produced at Algist Bruggeman now features a grey “easy to open” sticker. This clean-label system, along with our patented Percy™ piercing device (pictured above), ensures a more sterile environment and method for brewers to pitch their yeast in breweries.
Make-To-Order (주문형 생산 시스템)
퍼멘티스는 효모 포장 설비를 개선하여 라벨링, 추적성, 물류 요건을 충족하도록 업그레이드했다.
Our beer yeast packaging facilities were also updated to meet challenging labeling, traceability and logistical requirements.
“우리가 Algist Bruggeman에서 생산하는 효모는 전 세계로 수출됩니다.
하지만 국가마다 수입 관련 규제와 라벨 요건이 모두 다릅니다.
언어, 문자, 서체, 표기 방식이 다르고, 국가별로 요구되는 정보 또한 제각각입니다.”
— Stéphane Meulemans, 퍼멘티스 총괄이사
“The brewer’s yeast we produce at Algist Bruggeman is exported all over the world,” says Meulemans. “The challenge this presents is that not all countries have the same regulatory constraints on imports in terms of labeling. You’re also dealing with different languages, typefaces and characters, and you’re required to produce labels with certain information which differs from country to country.”
이처럼 다양한 규제를 충족하기 위해, 퍼멘티스는 완전 자동화된 중간 저장 창고와 주문생산(Make-To-Order, MTO) 시스템을 도입했다. 이를 통해 복잡한 글로벌 규제를 보다 효과적으로 관리하고, 시장별·고객별 맞춤형 생산 및 포장이 가능해졌다.
To better service our wide distribution network of more than 100 countries around the world, we have upgraded our primary and secondary packaging lines at Algist Bruggeman with a fully automated intermediate storage warehouse and Make-To-Order (MTO) system. This investment allows us to better address complex regulation matters and service market- or customer-specific requirements.
“Make-To-Order 시스템은 전 세계 고객과 유통 파트너의 요구를 유연하게 대응할 수 있도록 해주며, 제품이 제때, 최상의 상태로 전달되도록 보장합니다.”
— Stéphane Meulemans, 퍼멘티스 총괄이사
“The Make-To-Order system not only gives us more flexibility to better service our customers and distributors around the globe,” says Meulemans, “but it also helps to ensure products can be delivered on time and in the best condition.”
향상된 라벨링 시스템
Upgraded Labeling
퍼멘티스는 고객 편의를 위해 주요 제품 라벨 북릿을 7개 언어로 구성했다. 또한 MTO 시스템을 기반으로, 고객사·목적지·규제 요건·마케팅 전략에 따라 2차 라벨과 마킹을 자유롭게 커스터마이징할 수 있다. 더불어 각 효모 포장에는 고유 QR 코드가 새롭게 추가되어, 다음과 같은 정보를 즉시 확인할 수 있다.
이 QR 코드는 향상된 추적성과 제품 데이터 접근성을 동시에 제공한다.
To better service our customers, our primary label booklets now contain product information in seven languages. Our MTO system also means secondary labels and markings can be customized depending on the client, destination, regulations and the marketing operations of our products.
Lastly, we have introduced a unique QR code on each individual yeast sachet for improved traceability and access to product data. This feature also provides customers with quick access to information including batch number, production date, best-before end, remaining time for usage, weight and production site.
탁월한 품질의 효모와 고객 서비스
Superior Quality Yeast & Customer Service
퍼멘티스는 앞으로도 품질과 혁신을 기업 성장의 핵심 가치로 삼을 것이다. Algist Bruggeman의 새로운 생산 및 포장 설비는 이러한 가치를 반영하며, 전 세계 고객에게 더 나은 제품과 서비스를 제공한다.
Quality and innovation will always be key drivers of our business evolution. The new production and packaging developments at Algist Bruggeman reflect these values and have been instrumental in further improving our products and customer service around the world.
“이번 성과를 매우 자랑스럽게 생각합니다. 이 프로젝트는 큰 투자였지만, 확실히 결실을 맺었습니다. Algist Bruggeman의 새로운 시설과 포장은 효모의 미생물 품질을 생산에서 포장, 그리고 투입 단계까지 완벽히 보호하도록 설계되었습니다.”
— Stéphane Meulemans, 퍼멘티스 총괄이사
“We’re very proud of this achievement,” says Meulemans. “The project was a big investment, and it’s paid off. Our new facilities at Algist Bruggeman and our new packaging is designed in such a way as to protect the microbiological quality of our yeast from start to finish – from production to packaging to pitching.”